Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS
Background
Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS

VILNIAUS M. SAVIVALDYBĖS SPRENDIMAS DĖL IŠSTOJIMO IŠ VVG
              2016-07-05 vyko Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdis Nr. 24, kuriame buvo svarstyta dėl išstojimo iš asociacijų Vilniaus miesto pietinės ir šiaurinės tikslinių teritorijų vietos veiklos grupių. Bendru sutarimu buvo pritarta šiam sprendimui-.http://www.vilnius.lt/index.php?161619758
              Vilniaus bendruomenių asociacijos vadovo Sakalo Gorodeckio nuomone,  tai yra boikotavimas savo teritorijos vystymo finansuojamo tikslinėmis ES lėšomis . Pateikiame sutrumpintą jo laišką bendruomenių atstovams.
              "Pranešame, kad Vilniaus taryba 07.05 dieną bendru šventišku sutarimu, liberalams aktyviai pakuždant, neturint aiškaus argumentuoto lydraščio,  priėmė sprendimą išstoti iš Vilniaus pietinės ir šiaurinės VVG.
Kai žinia dirbant VVG-ėse kartu savivaldai, bendruomenėms ir verslui reikėjo bendru sutarimu valdyti skiriamą tikslinį  (ne konkursinį) finansavimą. Kaip atrodo, ne visi politikai dar suvokia, kad reikia mokėti savo valdžia dalintis ir sugebėti tartis, kaip besinorėtų priiminėti sprendimus vieniems įsijaučiant į Lietuvos karalius.  Klostosi paradoksali situacija, kad VMSA  pati boikotuoja savo teritorijos vystymą finansuojamą tikslinėmis ES lėšomis. Vienoje teritorijoje gali veikti tik viena VVG, tad teisiškai savivaldybė negalėtų steigti kitos, tačiau tokiais veiksmais užkerta kelius laiku paduoti finansavimo paraiškas be jos ir atsirasti tikrai savivaldai apačioje.
              Pagal viską šiuos veiksmus reikėtų skųsti LRV atstovui Vilniaus krašte ir toliau teismui, tik tai degina laiką, nes finansavimo paraiškų priėmimas turi savo terminus."




Parašė: Administracija       Data: 2016-07-11       Grįžti atgal
Background Background Background