Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS
Background
Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS

DĖL GRAFIČIŲ NAIKINIMO
Savivaldybės administracija išanalizavo Lietuvos bei užsienio miestų gerąją patirtį ir ėmėsi kompleksinių priemonių grafičių problemai spręsti. Viena iš tokių priemonių kiek galima greičiau sutvarkyti pastatų sienas (uždažyti ar nuvalyti grafičius) ir kiekvieną kartą, kai tik bus nupieštas grafitis, nedelsiant apskaičiuoti padarytą žalą bei pareiškimu kreiptis į policiją.
Savivaldybės administracija teplionių nuvalymą organizuoja tik nuo Savivaldybei priklausančių statinių, bešeimininkių statinių bei tvarko viešąsias erdves pagal poreikį. Mero pavaduotojo Gintauto Palucko pavedimu buvo atrinkta ir 2016 m. rugpjūčio 2 d. Administracijos direktorės įsakymu Nr. 40-379 sudaryta Grafičių prevencijos darbo grupė.
Darbo grupei pavesta:
• teikti siūlymus dėl legalių grafičių piešimo vietų;
• inicijuoti ir organizuoti grafičių prevencijos priemones ir grafičiais apipieštų statinių (jų fasadų) uždažymą;
• atlikti patikrinimus, imtis priemonių grafičių piešėjams nustatyti.
Rėmėjų lėšomis 2016 m. buvo uždažyta keletas gyvenamųjų namų sienų ir pradėtas jų stebėjimas. Šiuo metu dėl oro sąlygų tokie darbai nėra vykdomi. Užupio pastatų savininkai gali savanoriškai prisijungti prie minėtos grafičių prevencijos programos, kuri bus atnaujinta pavasarį, kai tokius darbus galima bus atlikti. Savo prašymus ir pasiūlymus dėl grafičių naikinimo Užupio g. teritorijoje, galite siusti  man Viktorui Marcinkevičiui, ar Gintarui Leperskui laikinai vykdančiam Savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamento Administracinės veiklos skyriaus vedėjo funkcijas. Taip pat, norėdami tai aptarti, galite kreiptis adresu Konstitucijos pr. 3, 219 kabinetas, tel. (8 5) 219 7915, ar el. paštu viktor.marcinkevic@vilnius.lt ir suderinti susitikimo vietą ir laiką.
 

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos
Saugaus miesto  departamento
Administracinės veiklos skyriaus
vyriausiasis specialistas Viktor Marcinkevič
Parašė: Administracija       Data: 2017-01-04       Grįžti atgal
Background Background Background