Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS
Background
Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS

NAUJAMIESČIO GYVENTOJŲ SUSITIKIMAS SU MERU
Naujamiesčio gyventojai susitiko su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi ir kartu aptarė, kokiais būdais galėtų pagerinti savo gyvenamąją aplinką. Susitikimo metu sostinės meras gyventojams pristatė šį pavasarį Vilniaus seniūnijose pradėtus darbus – asfaltuojamas gatves, šaligatvius, remontuojamus įvažiavimus į kiemus.
„Naujamiestis – perspektyvus ir gyvas rajonas, įsikūręs labai patogioje vietoje šalia miesto centro. Džiugu, kad ir jo gyventojai aktyvūs ir jiems rūpi, kad jų gyvenamoji aplinka tobulėtų. Žinau, kad seniūnijoje trūksta parkavimo vietų, gyventojai sunkiai įsitenka daugiabučių kiemuose, tad kviečiu gyventojus steigti bendrijas. Patys būsite savo namų šeimininkai, greičiau tvarkysitės, o savivaldybė prisidės prie iniciatyvų. Na, o kad laiką leisti prie namų būtų smagiau – Naujamiestyje dar šiemet Algirdo ir Panerių gatvių sankirtoje įrengsime skverą“, – susitikime su seniūnijos gyventojais sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.
Šią vasarą Naujamiestyje bus išasfaltuota daugiau kaip pusės kilometro V. Kudirkos gatvės atkarpa nuo Z. Sierakausko gatvės iki Gedimino prospekto. Ties Pamėnkalniu esančia judria ir tranzitine gatve susisiekiama su kitais sostinės rajonais, ja juda viešasis transportas.
Dar šiais metais Naujamiestyje bus įrengta apie 200 metrų naujų šaligatvių Algirdo, Birželio ir Naugarduko gatvėse. Pasitarus su vietos bendruomene, jie įrengiami ten, kur gyvena daugiausiai žmonių, kur jų labiausiai trūko ir keliukai jau seniai buvo išminti pačių gyventojų, taip pat prie viešojo transporto stotelių, mokyklų, perėjų.
Naujamiestyje jau užbaigti įvažiavimų į kiemus remonto darbai – suremontuota 10 įvažiavimų į kiemus ten, kur gyvena daugiausiai gyventojų ir kur keliai buvo prasčiausios kokybės. Iš viso sutvarkyta beveik 2 kv. kilometrų įvažiavimų į kiemus.
Šiemet Naujamiesčio seniūnijoje planuojama įrengti naują skverą pietrytinėje rajono dalyje, Algirdo ir Panerių gatvių sankirtoje. 300 metrų atstumu nuo šio skvero gyvena beveik 7 tūkst. vilniečių, tad vieta buvo atrenkama pagal šalia gyvenančių gyventojų kiekį. Numatoma, kad skveras bus įrengtas šios vasaros pabaigoje.
Sostinėje šįmet bus atnaujinta 10 viešųjų erdvių, kurių jau seniai laukė Vilniaus gyventojai. Žaliosios erdvės bus atnaujinamos ir kuriamos Antakalnio, Fabijoniškių, Karoliniškių, Lazdynų, Naujamiesčio, Naujininkų, Naujosios Vilnios, Pašilaičių, Pilaitės, Šeškinės seniūnijose.
Savivaldybė ragina gyventojus, kurie patys nori būti savo aplinkos šeimininkais, steigti bendrijas. Savo kiemo problemas spręsti ir savo kieme tvarkyti gyventojams geriausiai pavyktų įsisteigus bendrijas ir įregistravus žemės sklypą. Tuomet gyventojai galėtų patys nuspręsti, ar savo kiemuose puoselėja žaliąją erdvę, ar jos sąskaita įsirengti stovėjimo vietas. Įsikūrus bendriją, taip pat galima gauti 50 proc. savivaldybės paramą platinant automobilių stovėjimo aikštelę. Džiugu, kad didžiojoje Naujamiesčio dalyje jau yra suformuoti sklypai ir gyventojai gali patys juose tvarkytis pagal savo poreikius.
Vilniuje gyvenantys bei savo gyvenamąją vietą sostinėje deklaravę senjorai, neįgalieji, moksleiviai, studentai ir bedarbiai prekiauti nemokamai galės 6 nustatytose Naujamiesčio vietose. Čia galima prekiauti miško gėrybėmis, taip pat savo sklypuose užaugintomis uogomis, vaisiais, daržovėmis, gėlėmis ir sendaikčiais.

Naujamiesčio seniūnija

1.

Pelesos g. 10A (šalia viešojo transporto stotelės, priešais prekybos centrą ,,Maxima“)

 

 

2.

Algirdo g. 16 (prie negyvenamojo pastato, šalia prekybos centro ,,Maxima“)

 

 

3.

Naugarduko g. 76 ( šalia Vilniaus lenkų kultūros namų)

 

 

4.

V. Mykolaičio-Putino g. 5

 

Prekiaujama tik sendaikčiais

5.

Vilniaus ir J. Lelevelio gatvių sankirta (šalia viešojo transporto stotelės)

 

Prekiaujama tik gėlėmis

6.

A. Vienuolio g. (šalia esančių prekybos paviljonų)

 

Prekiaujama tik miško gėrybėmis





Parašė: Administracija       Data: 2016-07-11       Grįžti atgal
Background Background Background