Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS
Background
Bendruomenė NAUJAMIESČIO VINGIS

REZULTATAI: NAUJAMIESČIO ŽALUMA - LIETUVOS 100-ČIUI
Nuo 2017-10-27 iki 2017-12-31 Vilniaus miesto Naujamiesčio seniūnijos Naujamiesčio Vingio ir  Čiurlionio Trikampio bendruomenių teritorijoje buvo įgyvendinamas  projektas „Bendruomenės forumas" pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonę „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse".
    M. K. Čiurlionio gatvės rajono įmonių, įstaigų, organizacijų ir gyventojų asociacija „Naujamiesčio Vingis“ (toliau – NV) buvo vienu iš projekto partnerių.
    Projekto įgyvendinimo laikotarpiu buvo  dekoratyviniais krūmais apsodinta viešoji erdvė Juozo Lukšos- Daumanto („Lakštingalos“) skveras, kuris turėtų  tapti vietos  bendruomenių susibūrimo, renginių organizavimo ir  poilsio vieta.
Skvere, suderinus su Vilniaus miesto savivaldybės  administracijos Želdynų poskyriu, buvo pasodinti dekoratyviniai krūmai (jazminai ir šluotelinės hortenzijos), kurie įprasmino R. Dauginčio dekoratyvinę skulptūrą Lakštingalą – vieną iš labiausiai žinomų skulptoriaus darbų.
     M. K. Čiurlionio – K. Donelaičio gatvių  kampe esančiame  skvere įrengtos dekoratyvinių krūmų (sparnuotųjų ožekšnių, sidabrakrūmių, pūslenių, darželinių jazminų) salos ir svogūninių augalų (tulpių, narcizų, krokų)  gėlynai. Viename iš jų  buvo nutarta pasodinti 100 tulpių. Tai  žydinti bendruomenės dovana Lietuvos 100-mečiui.
       K. Donelaičio, ir kitų gatvių žaliosiose viešosiose erdvėse įrengtos dekoratyvinių augalų salos.
    Bendruomenės nariai  tulpių svogūnėliais, narcizais ir krokais  papuošė ir savo kiemus bei šalia esančius  želdynus.
    Krūmai ir želdynai buvo aptverti metaline tvorele.  Tęsiant darbus po projekto įgyvendinimo, 2018 m. pavasarį ir vasarą numatyti darbai: žemės įdirbimas, purenimas, ravėjimas, tręšimas, mulčiavimas kompostine žeme, estetinio vaizdo suteikimas saugantis nuo piktžolių ir vasaros kaitros   dekoratyvinio pušų žievės mulčio panaudojimas.
     Pasirūpinta viešinimo priemonėmis –  reklaminėmis lentelėmis "Naujamiesčio žaluma – Lietuvos 100-mečiui".
     Šia veikla  projektas "Bendruomenės forumas" stengėsi prisidėti prie  gyventojų poreikių tenkinimo ir siekio gyventi jaukioje,  žaluma  ir gėlių žiedais džiuginančioje  aplinkoje.  

Pridedamos nuotraukos apie projekto veiklų įgyvendinimą.  Žr. nuotraukų galerija>>

M.K. Čiurlionio gatvės rajono įmonių, įstaigų, organizacijų ir gyventojų asociacija
„Naujamiesčio Vingis“





Parašė: Administracija       Data: 2018-01-15       Grįžti atgal
Background Background Background